A / B / C / Č / Ć / D / / Đ / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / Š / T / U / V / W / X / Y / Z / Ž /

Paul Cristian Radu

Title

Paul Cristian Radu

Paul Radu višestruko je nagrađivani istraživački novinar iz Rumunije. Jedan je od osnivača Rumunskog centra za istraživačko novinarstvo (www.crji.org). 2008. bio je stipendista fondacije Knight u oblasti međunarodnog novinarstva. Dobio je Međunarodnu nagradu za izvrsnost u novinarstvu fondacije Knight 2004. godine. Bio je koordinator i učesnik nekoliko prekograničnih istraživačkih projekata u regionu jugoistočne Evrope.

Kao stipendista fondacije Alfred Friendly radio je u listu San Antonio Express-News 2001. godine. Sa diplomom Zapadnog univerziteta u Temišvaru u Rumuniji, Radu je počeo novinarsku karijeru kao istraživački novinar lista Realitatea iz Temišvara. Radio je i kao istraživački novinar za Evenimentul Zilei, nacionalni list iz Bukurešta, a zatim je bio i urednik istraživačke redakcije ovog lista. Radu je takođe radio za BBC News Night, ABS News 20/20, NBC, CBS i druge medijske kuće.

Član je Međunarodnog konzorcija istraživačkih novinara i Rumunskog centra za istraživačko novinarstvo.