O Mediacentru - Projekti

2023

Projekat "Jačanje uloge medija u suočavanju sa klimatskom krizom" pokrenut je sa ciljem da poboljša informisanost građana i građanki o klimatskim promjenama u regionu Zapadnog Balkana.

2023

Primarni fokus trogodišnjeg projekta „Naši mediji“ je na jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva, medijskih profesionalaca, mladih aktivista i građana kako bi unaprijedili svoje razumijevanje trendova i izazova u pogledu razvoja i održivosti medija, slobode medija i integriteta medija na Zapadnom Balkanu. i Turske.

2023

Mediacentar, u partnerstvu sa Transitions iz Praga, nastavlja sa aktivnostima jačanja lokalnih struktura podrške za medijskog opismenjavanje djece, njihovih roditelja i staratelja, novinara i novinarki, te svih ostalih osoba koje pružaju dodatnu stručnu podršku roditeljima u odgoju djece.

2022

Projekat će mapirati i analizirati glavne dezinformacijske i propagandne narative koji utječu na slobodne i fer izbore u Bosni i Hercegovini, i dati preporuke za zagovaračka i druga rješenja.

2021

Projekat “Mladi za bolje medije” kojeg Mediacentar Sarajevo provodi u partnerstvu sa NVO JaBiHEU uz finansijsku podršku Evropske unije, posvećen je razvoju inovativnog pristupa jačanju neovisnih medija u Bosni i Hercegovini i unapređenju medijske pismenosti.

Pages