A / B / C / Č / Ć / D / / Đ / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / Š / T / U / V / W / X / Y / Z / Ž /

Nevena Ršumović

Nevena Ršumović

Title

Nevena Ršumović
Pokretač je i dugogodišnji urednik i saradnik sajta namenjenog usavršavanju medijskih profesionalaca Mediacentar_Online www.media.ba, projekta Mediacentra Sarajevo. 
 
Magistrirala je političke nauke, smer političkih komunikacija, na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti (Central European University) 2009. godine. 2013. godine je magistrirala na programu menadžmenta medijskih inovacija (kao stipendista grada Beča i fondacije Konrad Adenauer), čiji su nosioci Berlinski univerzitet za profesionalne studije i Forum za novinarstvo i medije iz Beča. 
 
Ima gotovo 15 godina profesionalnog iskustva na polju razvoja medija, posebno na projektima u vezi sa razvojem novinarstva. Radila je kao koordinator projekata i trener za IREX ProMedia u Sarajevu i Mediacentar Sarajevo. Kao projektni koordinator za UNDP u Srbiji (2010-2012) sprovodila je aktivnosti usmerene na razvoj slobodnog pristupa informacijama za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, a za ovu instituciju je sprovela i projekat usmeren na aktivnosti javnog zalaganja na polju zaštite uzbunjivača.  
 
Bila je konsultant na više inicijativa u vezi sa medijima i novinarstvom, uključujući za UNDP i IREX u Srbiji. Održala je na desetine treninga na teme u vezi sa onlajn novinarstvom. Takođe drži treninge na temu efikasnog korišćenja weba kao komunikacione platforme za javne institucije. 
 
Njena akademska interesovanja su usmerena na web kao komunikacionu platformu za medije i javne institucije, kao i na istraživačko novinarstvo