Misimović na početku karijere: Treba vjerovati u svoje kvalitete

Misimović na početku karijere: Treba vjerovati u svoje kvalitete

Misimović na početku karijere: Treba vjerovati u svoje kvalitete

"Naša pobjeda je u činjenici da smo dobili tri-četiri nova igrača na koja mogu ozbiljno da računam u narednom periodu. Kada to kažem onda mislim na Zvjezdana Misimovića, Ninoslava Milenkovića i Dušana Kerkeza", govorio je 2004. godine tadašnji selektor BiH reprezentacije, Blaž Slišković. Deset godina kasnije, Zvjezdan Misimović je dio tima koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

U nastavku pročitajte njegov intervju sa početka karijere, a u feljtonu Sportskih novina sjećanje na Svjetsko prvenstvo odigrano u Švajcarskoj 1954. godine. 

Još od prvog nastupa za reprezentaciju BiH i utakmice protiv Makedonije 18.2.2004. Zvjezdan Misimović čini standardni dio prvog tima. Prvi gol je postigao naredni mjesec u utakmici protiv Luksemburga, 31.3.2004. godine.

Foto: Nezavisne novine, 20.02.2004. (kliknite za veći prikaz slike)

"Ja na terenu uvijek preuzmem odgovornost i od toga ne bježim. Kako će se to dalje odvijati, vidjećemo," isticao je Misimović u intervjuu iz 2006. godine. U natavku možete pročitati intervju koji je dao za Start magazin. 

Foto: Start, 31.10.2006. (kliknite za veći prikaz slike)

 
Švajcarska 1954.
 
U feljtonu pročitajte kako je bilo na Svjetskom prvenstvu u Švajcarskoj  kada je za najbolji meč turnira proglašen susret Jugoslavija - Brazil.
 

Foto: Sportske novine, 17.06.1974.