Uvođenje obavezne vakcinacije za zaposlenike Washington Posta

Uvođenje obavezne vakcinacije za zaposlenike Washington Posta

Uvođenje obavezne vakcinacije za zaposlenike Washington Posta

Zaposlenici The Washington Posta bi od sredine septembra ove godine, u kancelarije trebali dolaziti tri puta sedmično uz obavezan prikaz dokaza o vakcinaciji, piše Reuters.

foto: unsplash

Zaposlenici The Washington Posta će do polovine septembra ove godine morati ustupiti dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa kao uslov za obavljanje posla, a tu informaciju je, kako piše Reuters, saopštio izdavač Washington Posta Fred Ryan.

Nova politika o vakcinaciji dolazi u momentu kada raste broj zaraženih u Sjedinjenim Američkim Državama koji se pripisuje zaraznoj, delta varijanti koronavirusa, a Reuters piše da američke kompanije zbog toga razmišljaju kako i na koji način otvoriti svoje kancelarije.

Otvaranje kancelarija The Washington Posta planirano je za 13. septembar ove godine, a zaposlenici bi po povratku, u kancelarije trebali dolaziti tri puta sedmično uz pokazivanje dokaza o vakcinaciji. Izuzetak bi se, kako prenosi Reuters, mogao napraviti u slučaju medicinskih ili vjerskih razloga.

Reuters piše da će dokaz o vakcinaciji pri ulasku u kancelarije The Washington Posta morati pokazati i svi poduzetnici i gosti koji ih budu posjećivali.

U dopisu koji je poslao svojim zaposlenicima, Ryan je rekao da takvu odluku ne shvata olako iako je većina zaposlenika The Washington Posta već pokazala dokaz o vakcinaciji, ali da vjeruje da je takav plan ispravan.

Izvor: Reuters

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.