Trump se obrušio na medije tokom prvog predsjedničkog obraćanja

Trump se obrušio na medije tokom prvog predsjedničkog obraćanja

Trump se obrušio na medije tokom prvog predsjedničkog obraćanja

Tokom prve press konferencije koju je održao kao novoizabarani predsjednik SAD-a, Donald Trump obračunao se sa medijima.
 
 
Američki predsjednik nazvao je BuzzFeed "smećem" zbog njihovog posljednjeg izvještaja koji sadrži neprovjerene informacije o navodnoj razmjeni podataka između Trumpa i Kremlja tokom niza godina.
 
Na press konferenciji, Trump je odbio odgovoriti na pitanje novinaru CNN-a, nazvavši taj medij "lažnim vijestima".
 
"Sramota je da su obavještajne službe dopustile da se objave informacije koje su bile lažne. To se događalo u nacističkoj Njemačkoj. Buzzfeed je smeće i snosit će posljedice, već ih sada snose. Sramota je sve što se dogodilo i CNN se mora izviniti", izjavio je Trump.
 
Izvještaj o vezama Trumpa i Rusije, kako je javio BuzzFeed, sastavila je osoba koja tvrdi da je bivši britanski pripadnik obavještajne službe koji radi za Trumpove političke protivnike. Buzfeed je naveo i da su navodi neprovjereni i da sadrže greške.
 
Pored navodne razmjene obavještajnih podataka u koju je bio umiješan i Donald Trump, u izvještaju se govori i o videosnimci američkog predsjednika sa seksualnim radnicama.
 
Glavni urednik BuzzFeeda, Ben Smith, stao je u odbranu odluke da se izvještaj objavi, obrazlažući ovakav potez potrebom za transparentnošću.