Storify se gasi

Storify se gasi [SPOROVOZNO]

Storify se gasi

Popularni servis nekoć opisivan kao "novinska agencija za društvene mreže" najavio je gašenje i brisanje sadržaja u maju 2018. 

Storify, alat koji je novinarima i drugim korisnicima interneta omogućavao da postove sa društvenih mreža oblikuju u priče za objavljivanje na svojim blogovima i web sajtovima, prestaje postojati od sljedeće godine i od decembra 2017. ne dozvoljava kreiranje novih korisničkih naloga. Postojeći korisnici mogu nastaviti kreirati priče do gašenja servisa ali se upozoravaju da će one, ukidanjem sajta biti izbrisane te da se preporučuje eksportovanje sadržaja koje korisnici žele sačuvati do 16. maja, kada servis službeno prestaje postojati.

Mnogostruko nagrađivani alat doživio je svoju prvu verziju 2010., dok je javnosti dostupan od 2011. godine. Medijske organizacije, kompanije, blog servisi, političke organizacije i nevladine organizacije širom svijeta koristile su Storify za živo izvještavanje ili za priče bazirane na postovima sa društvenih mreža, a novinske kuće poput The New York TimesCNNThe Guardian bile su neke od najaktivnijih Storify korisnika.

Za one koji žele nastaviti koristiti Storify, nova verzija će biti dostupna u okviru Adobe-ovog servisa Livefyre za korisnike koji kupe licencu, no u vremenu kada većina društvenih mreža omogućava preuzimanje i ugrađivanje postova u tekstove, potreba za servisima kao što je Storify znatno je manja.

Izvor: Tech Crunch, The Verge