Banjalučka policija uhapsila osobu koja je oštetila automobile novinarima

Banjalučka policija uhapsila osobu koja je oštetila automobile novinarima

Banjalučka policija uhapsila osobu koja je oštetila automobile novinarima

"To dakle i zvanično nismo uradili nas dvojica, za šta je imao indicije Dodik", naveo je Trifunović.
 
foto: Aleksandar Trifunović / Facebook
 
Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su osobu inicijala S.B. iz Banjaluke, zbog sumnje da je oštetio automobile Aleksandra Trifunovića, urednika magazina Buka i Nikole Morače, novinara EuroBlica i portala Srpskainfo.com.
 
"Sve mjere i radnje koje se preduzimaju su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i rad po navedenom predmetu je u toku, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica S.B. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu 'Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari'", navode iz policije.
 
Trifunović je objavio na svom nalogu na Facebooku da ih je policija obavijestila da su "otkrili počinioca krivičnog djela". 
 
"To dakle i zvanično nismo uradili nas dvojica, za šta je imao indicije predsjednik Dodik, već lice pod inicijalima S.B. po sopstvenom priznanju", napisao je Trifunović na svom Facebook profilu. 
 
Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je ranije osudio ovaj incident, i zatražio "rigoroznu akciju policije i da sve bude što prije rasvijetljeno", uz izjavu da "ima indicija da su ovi, čiji su automobili, organizovali sve ovo".
 
Trifunović navodi da je uhapšeni kao motiv spomenuo nezadovoljstvo njihovim pisanjem. "Vrlo konfuzno je bilo za shvatiti šta je pod tim mislio", napisao je Trifunović. 
 
"Ovim je samo rasvijetljeno krivično dijelo, što jeste važno, ali etiketiranje novinara, mene lično je i dalje prisutno i nastavljeno. Nadam se da se ovakve situacije i pored toga neće ponavljati", dodao je u svojoj objavi Trifunović.
 
___
 

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.