E-novinar: Aktivnosti organizacija civilnog društva u predizbornom periodu

E-novinar: Aktivnosti organizacija civilnog društva u predizbornom periodu

E-novinar: Aktivnosti organizacija civilnog društva u predizbornom periodu

U novom broju biltena E-novinar predstavljeni su projekti organizacija civilnog društva i medija vezane za Opće izbore 2014. godine.

O projektnim aktivnostima civilnog društva u septembarskom broju pišu Majda Behrem - Stojanov, glasnogovornica Centra za civilne inicijative, Rusmir Pobrić, koordinator Instituta za razvoj mladih Kult, Kenan Efendić, urednik u Centru za istraživačko novinarstvo, Ivana Korajlić, glasnogovornica Transparency International BiH i Eldin Karić, izvršni direktor Centra za razvoj medija i analize (CRMA). Pored autorskih tekstova, u broju posvećenom aktivnostima organizacija u vrijeme izbora, moguće je pročitati i intervju sa Vesnom Andree Zaimović, izvršnom urednicom portala Radiosarajevo i Darkom Brkanom, predsjednikom udruženja "Zašto ne".

Partnerstvo organizacija civilnog društva i medija u predizbornom periodu, kako ističu iz BH novinara, je veoma važno za građane kako bi dobili bitne i objetivne informacije na osnovu kojih će moći donijeti odluku na izborima. Tim povodom, ohrabruju kolege u medijima, urednike, novinare, kreatore predizbornih programa da u procesu pravljenja medijskih sadržaja u predizbprno vrijeme, građanima ponude različite sadržaje i informacije, uključujući i informacije dostupne na zvaničnim stranicama organizacija civilnog društva.

Septembarski broj biltena E-novinar dostupan je ovdje.