Pjanić: Ponosan sam na svoje porijeklo

Pjanić: Ponosan sam na svoje porijeklo

Pjanić: Ponosan sam na svoje porijeklo

Prvi put je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine zaigrao 20.08.2008. godine u utakmici sa Bugarskom, a prvi pogodak postiže 03.03.2010. u prijateljskoj utakmici sa Ganom. U nastavku pročitajte intervju koji je Miralem Pjanić dao nakon svoje prve godine u nogometnoj reprezentaciji BiH. Kroz historijski prikaz nogometnih prvenstava, u feljtonu Nezavisnih novina, predstavljamo Svjetsko prvenstvo održano u Meksiku 1970. godine.

Foto: Žurnal

Miralem Pjanić u intervjuu za Global magazin godinu dana nakon prvog nastupa za reprezentaciju: "Ja sam Bosanac i Hercegovac, a ne Francuz. Zbog toga je reprezentacija BiH za mene svetinja, jer me povezuje s matičnom državom u kojoj smo rođeni ja, moji roditelji, pradjedovi..."

Foto: Global, 03.09.2009. (kliknite za veći prikaz slike)

Meksiko 1970.

Feljton Nezavisnih novina donosi sjećanja na Svjetsko prvenstvo održano u Meksiku 1970. godine."Za glavnog favorita proglašen je Brazil predvođen legendarnim Peleom, a po mnogim procjenama tim u kojem su pored kralja fudbala igrali još Žiliar, Žairzinjo, Žerson,Tostao, Rivelinjo... bio je najbolji koji se ikada popeo na tron." 

Foto: Nezavisne novine, 13.03.2006. (kliknite za veći prikaz slike)