Twitter Moments: novi način otkrivanja popularnih sadržaja

Twitter uveo novi dodatak "Moments"

Twitter Moments: novi način otkrivanja popularnih sadržaja

Kako bi najzanimljivije sadržaje učinili pristupačnijim i onima koji ovu mrežu ne koriste stalno, Twitter od sada nudi opciju pod nazivom Moments.

Foto: Twitter/Mashable

Riječ je o novoj sekciji dostupnoj na ovoj društvenoj mreži koja će predstavljati priče o kojima se najviše razgovaralo, odnosno one događaje koji su obilježili dan, bez obzira na to da li ste pratilac nekog profila. Kao razlog ovakvog velikog poduhvata u Twitteru navode želju da korisnici uživaju dok koriste njihovu platformu na jednostavniji način nego što je to bio slučaj do sada. 

Na ovaj način, Twitter će pokušati vratiti nekoliko stotina miliona korisnika koji su nekada koristili ovu društvenu mrežu, ali su odustali od toga. „Tragamo za ljudima koji su pokušali, a zatim odustali, ili za onima koji ga koriste i znaju da na Twitteru postoji dobar sadržaj, ali iz ovog ili onog razloga, nisu iskusili sve ono što nudimo, a to je bogat, nevjerovatan izbor glasova širom svijeta“, izjavio je Madhu Muthukumar, produkt menadžer Momentsa.

Foto: Twitter/Mashable

Iz Twittera navode kako ljudi dnevno dijele više stotina miliona tvitova, te da se među njima nalaze neke stvari koje se ne mogu iskusiti nigdje drugo osim na Twitteru, kao što su konverzacije među svjetskim liderima i slavnim ličnostima ili građansko izvještavanje o događajima. „Znamo da pronalazak ovih momenata može biti izazov, pogotovo ukoliko ne pratite određeni profil. Ali to više ne mora biti tako.“

Za sada, Twitter sam pravi većinu „momenata“, ali, također, poziva medijske partnere da sami učestvuju. Među potencijalnim partnerima navode se: Bleacher Report, BuzzFeed, Entertainment Weekly, Fox News, Getty Images, Mashable, Major League Baseball, NASA, the New York Times, Vogue and the Washington Post. Upotreba dodatka je jednostavna, jer je samo potrebno kliknuti na ikonu „Moments“ kako biste imali pristup najboljim pričama tokom dana. Također, nudi se opcija da pretražujete specifična polja interesovanja, kao što su zabava ili sport

Izvori: Twitter, The Verge, Poynter