Srbijanski list “Danas” pokrenuo crowfunding kampanju

Srbijanski list “Danas” pokrenuo crowfunding kampanju

Srbijanski list “Danas” pokrenuo crowfunding kampanju

Cilj crowdfunding kampanje je nezavisnost lista od političkih i ekonomskih centara moći.

foto: cenzolovka

Dnevni srbijanski list “Danas” je u ponedjeljak, povodom svog 22. rođendana pokrenuo crowdfunding kampanju kako bi se uz pomoć čitalaca zaštitio od političkih i ekonomskih uticaja.

“Rad lista Danas biće moguće podržati kroz kratkoročne donacije, pretplatu na PDF-u ili štampano izdanje, te članstvom u Klubu čitalaca. Na sajtu lista danas.rs omogućen je jednostavan sistem elektronskog plaćanja iz Srbije, i iz inostranstva”, piše Cenzolovka.

U okviru kampanje, “Danas” donosi nove pogodnosti za sve članove njihovog Kluba čitalaca. Oni će uz mjesečnu pretplatu od 990 dinara, što je nešto više od osam eura, na mejl dobijati štampano izdanje večer prije nego se novine pojave na kioscima. Pored toga, članovi će dobijati brojne popuste u restoranima, pozorištima, kinima, knjižarama, turističkim agencijama, ali i mnoge druge pogodnosti, prenijelo je Udruženje novinara Srbije.

Medijski crowdfunding je sličan onome za druge projekte i kampanje, uz specifičnosti koje proizlaze iz izgradnje odnosa između medija i publike, kao i trenda koji se ogleda u smanjenju prostora za slobodno i samostalno novinarstvo, piše Crowdfunding.rs portal.

Prema navodima lista “Danas”, osnivanje Kluba čitalaca do sada su podržale brojne javne ličnosti među kojima su glumci, muzičari, redatelji, sportisti, novinari i novinarke i drugi.

Izvor: Cenzolovka, UNS, Crowdfunding.rs

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.