Počela sa radom Naša TV

Počela sa radom Naša TV

Počela sa radom Naša TV

Ekipa Naše TV iz Mostara najavila je početak emitiranja programa, konferencijom za štampu u centralnom televizijskom studiju.

Nova mostarska televizija, Naša TV, počela je emitovati program u srijedu, najavivši svoj rad press konferencijom iz televizijskog studija.

Prema najavama, biće to prva privatna televizijska kuća u Bosni i Hercegovini koja će svoj program emitovati na hrvatskom jeziku.

Izvorni program Naše TV će u početku biti emitovan tri sata dnevno, a ostatak bi trebao biti pokriven programima partnerskih stanica, kao što je DW TV.

Predstavnici Naše TV su najavili da je već razvijeno nekoliko formata TV emisija, od dječijih do zabavnih programa, ali da se još uvijek radi na konačnoj programskoj šemi.

Kanal je privatni i pokrenut kapitalom hercegovačkih poduzetnika, no, prema riječima glavne urednice Hloverke Novak Svrzić, radi se o "ozbiljnom i dugoročnom projektu" koji će za područje Hercegovine igrati ulogu i svojevrsnog javnog medijskog servisa.

"Namjere su nam sasvim ozbiljne, u ovom medijskom prostoru zauzeti svoje mjesto, obraćati se svim stanovnicima ovih područja", kaže Novak Svrzić.

Izvor: N1, Starmo