Od danas počinju emisije za osnovce na BHRT-u

BHRT uveo izmjene u programima zbog korona virusa

Od danas počinju emisije za osnovce na BHRT-u

Nove emisije namijenjene su učenicima koji zbog pandemije korona virusa nemaju redovnu nastavu.

Foto: BHRT

Radiotelevizija BiH je zbog pandemije korona virusa uvela izmjene u programskoj shemi. BHRT će od danas pa sve dok traje obustava nastave u BiH zbog pandemije korona virusa emitovati emisije za učenike osnovnih škola. Za učenike nižih razreda će se svakim radnim danom u 9:30 emitovati emisija “Domaća zadaća”, a od 12:30 će se za učenike viših razreda emitovati “Domaća zadaća specijal”.

“Emisija će trajati sat vremena i 15 minuta. I tako svaki dan informirati učenike po nastavnom planu i programu geografije, fizike, hemije, matematike”, rekao je o emisiji Domaća zadaća specijal profesor geografije Vedran Zubić

Ove emisije nadopuna su online nastavi, a učenici je mogu pratiti i na Youtube kanalu BHRT-a odmah nakon emitovanja, kao i na društvenim mrežama.

Svakim danom u 17:00 će se emitovati i specijalna emisija “Korona virus u BiH”.

“Posebne programske cjeline će biti emitirane u okviru Jutarnjeg programa i informativnih emisija, a svaki dan od 17:00 ćemo realizirati i specijalnu emisiju Korona virus u BiH sa najnovijim vijestima, važnim informacijama, analizama i preporukama uz učešće relevantnih sagovornika”, piše BHRT.

Od danas je i na HRT 3 počelo emitovanje emisije nastavnog programa za osnovce ''Škola na trećem''.

Izvor: BHRT

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.