Na protestu protiv parade ponosa u Leskovcu napadnuti novinari

Lekovački srednjoškolci na protestima protiv parade ponosa napadali novinare

Na protestu protiv parade ponosa u Leskovcu napadnuti novinari

Zbog fizičkog napada i prijetnji novinarima uhapšena je jedna osoba, a uslijedile su i nove prijetnje u komentarima ispod vijesti na portalu Jugmedia.

Foto: Pixabay

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je fizički napad i vrijeđanje novinara portala Jugmedia i dopisnica novinarskih agencija Beta i Fonet koji su se desili tokom jučerašnjeg protesta srednjoškolaca protiv parade ponosa u Leskovcu.

„Nasrnuli su na dopisnicu Bete, a koleginicu iz Foneta su psovali. Osetio sam udarac u levu potkolenicu, a zatim sam pao. U urgentnom centru su konstatovane lakše povrede. Policiji sam dao izjavu“, za UNS je rekao Dragan Marinković, novinar portala Jugmedia.

Marinković je na protestima napadnut kada je pokušao da fotografiše demonstrante, a zbog sumnje da je izvršila napad uhapšena je jedna osoba.

Oko 200 srednjoškolaca protestvovalo je jučer u centru Leskovca zbog navodno najavljane parade ponosa koja se trebala održati isti dan. Nevladine organizacije iz ovog grada demantovale su organizaciju parade ponosa, ali su rekli da su čuli „govorkanja o tome da bi parada ponosa trebalo da bude organizovana negde u gradu“, piše Jugmedia.

Iz udruženja je saopšteno da su iznenađeni i zabrinuti zbog ponašanja maloljetnika na protestu koji nije prijavljen zbog čega očekuju da “njihovi roditelji i profesori otvoreno razgovaraju sa svojom decom i učenicima o tom incidentu”.

Ispod objavljene vijesti o hapšenju osobe koja se sumnjiči za fizički napad na novinara portala Jugmedia, uslijedile su nove prijetnje u komentarima upućenim novinaru “da ga je preterao i da mu je to kraj” i “da će biti biven”, piše Jugmedia.

Izvor: UNS, Jugmedia

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.