Udruženje novinara Srbije očekuje rasvjetljenje slučaja fizičkog napada na novinara Redžepa Koraća

Udruženje novinara Srbije očekuje rasvjetljenje slučaja fizičkog napada na novinara Redžepa Koraća

Udruženje novinara Srbije očekuje rasvjetljenje slučaja fizičkog napada na novinara Redžepa Koraća

foto: dijalog.net

Udruženje novinara Srbije (UNS) očekuje da policija i tužilaštvo iz Novog Pazara rasvijetle sve okolnosti fizičkog napada na novinara Indeksonline-a, Redžepa Koraća, kojeg je, ispred zgrade u kojoj je u subotu održana izborna skupština Fudbalskog kluba Novi Pazar, navodno udario direkor škole fudbala ovog kluba, Sead Kolašinac.

„Dok sam razgovarao sa prijateljima, prišao mi je šef stručnog štaba FK Novi Pazar Kenan Kolašinac i rekao `Nemoj tamo ti mene da pominješ`. Pitao sam ga gde ga pominjem, a on mi je odgovorio `Znaš ti`.  Uhvatio sam ga za ruku i rekao `hajde ne zezaj`, jer se znamo godinama. Tada me je njegov brat Sead Kolašinac odgurnuo sa leđa i dok sam se okretao udario u glavu sa kesom punom nekih stvari i čvrstih predmeta“, za UNS je rekao Korać.

Korać je za UNS rekao da je o braći Kolašinac sa kojima je sve do napada bio u prijateljskim odnosima i ranije pisao, a da im je zasmetalo to što je pisao o privatnoj školi fudbala koju je otvorio bivši pomoćni trener iz njihove škole fudbala.

Sead Kolašinac negirao je napad i za UNS rekao da se radilo o „verbalnoj raspravi u kojoj nije bilo udaranja“. Kolašinac tvrdi da mu ne smeta pisanje portala Indeksonline, nego mu smeta što je Korać „spletkario protiv njega i brata“.

Nasilničko ponašanje prema novinaru Koraću oštro je osudio i Fudbalski klub Novi Pazar iz kojeg kažu da takvo ponašanje „neće dozvoliti i tolerisati“, piše Indeksonline.

Indeksonline je zatražio smjenu Seada Kolašinca i o napadu obavijestio novinarska udruženja u Srbiji i inostranstvu.

Izvori: UNS, Indeksonline

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.