Medium privlači medijske kuće novim alatima za objavljivanje

Medium privlači medijske kuće novim alatima za objavljivanje

Medium privlači medijske kuće novim alatima za objavljivanje

Popularna platforma za blogere od sada nudi i niz alata za kreiranje i održavanje web stranica.

Medium, platforma za blogere i pisce, nudi alate za kreiranje web stranica unutar mreže - preuzimanje tehničke strane održavanja web stranice i monetizaciju sadržaja kroz već široku mrežu korisnika i čitalaca, što bi posebno moglo biti privlačno za manje izdavače online sadržaja.

Iako je predsjednik Mediuma, Ev Williams, u prošlosti često ponavljao da "Medium nije alat za objavljivanje sadržaja nego mreža", čini se da se stvari mijenjaju.

Novi komplet alata nudi besplatan hosting, integraciju sa Facebook Instant Articles i Google-ovim AMP (Accelerated Mobile Pages), oglašavanje uz tekstove drugih autora i publikacija u mreži, te mogućnost pretplate za čitatelje koji su zainteresirani za dodatne sadržaje. Medium će izdavačima pomoći i sa migracijom web sajta na njihovu platformu, te je alat za to već online

 

 

Neke od popularnih web publikacija, poput The Awl, Pacific Standard, The Bold Italic i Monday Note, već su najavile selidbu na Medium platformu, a sadržaje na njoj će početi objavljivati i Money and Fortune kompanije Time Inc. 

Izvor: Medium, AdvertisingAge, Poynter