Instagram Stories prestigao Snapchat po broju aktivnih korisnika

Instagram Stories prestigao Snapchat po broju aktivnih korisnika

Instagram Stories prestigao Snapchat po broju aktivnih korisnika

Samo osam mjeseci nakon pokretanja opcije Stories, Instagram je sa 200 miliona korisnika dnevno prevazišao popularnost aplikacije koja je tu funkciju uopšte osmislila.

Opcija postavljanja prolaznih fotografija i video snimaka, koji sa platforme nestaju u roku od 24 sata, postigla je izuzetan uspjeh kod korisnika Instagrama i sada broji 200 miliona korisnika dnevno, u poređenju sa 158 miliona dnevnih korisnika koliko ima Snapchat, koji se proslavio tom idejom.

Prema novim podacima, Instagramova verzija "dnevne priče" trenutno raste za 50 miliona aktivnih korisnika svaka tri mjeseca i ne pokazuje znakove usporavanja.

Pored popularnih Stories, pokrenutih u augustu prošle godine, Instagram, koji je u vlasništvu internet giganta Facebooka, posljednjih je mjeseci dodao još nekoliko funkcija koje podsjećaju na Snapchat, uključujući opciju slanja privatnih poruka koje nestaju i dodavanje sličica na video klipove.

Još uvijek najpopularnija društvena mreža za dijeljenje fotografija, Instagram danas ima 600 miliona korisnika mjesečno, a istraživanja tržišta pokazuju da korisnike ne zanima ko je prvi kreirao neku funkciju, nego gdje je mogu koristiti sa prijateljima.

Izvor: The Verge, Marketingland