Facebook planira uvesti opciju „Unsend“ u porukama

Facebook planira uvesti opciju „Unsend“ u porukama

Facebook planira uvesti opciju „Unsend“ u porukama

Nakon što je otkriveno da su poruke osnivača Facebooka Marka Zuckerberga izbrisane s Messengera, takva opcija biće uvedena za sve korisnike.

Facebook planira uvesti opciju „unsend“ za sve svoje korisnike nakon što je sajt TechCrunch dokazao da su poruke koje je na Messengeru pisao osnivač te društvene mreže Mark Zuckerberg uklonjene.

„Razgovarali smo o toj opciji nekoliko puta. Ljudi koji koriste naše tajne opcije u enkriptovaoj verziji Messengera imaju mogućnost da namjeste tajmer kako bi njihove poruke bile automatski izbrisane. Sada ćemo raditi na širenju opcija za brisanje poruka. Biće potrebno vremena za to. Dok to ne bude spremno, nećemo brisati poruke naših izvršnih menadžera. Trebali smo to ranije uraditi – žao nam je što nismo“, rekli su iz Facebooka.

No, kako piše TechCrunch, postoje brojna pitanja vezano za uvođenje opcije „unsend“. Neka od njih su i da li je to dobro zbog toga što bi se mogao povećati broj uvredljivih i osjetljivih informacija koje korisnici slati pa brisati ili bi to moglo dovesti do paranoično učestalog pravljenja screenshota poruka.

Izvor: TechCrunch