Facebook: Instant Articles od sada dostupni za Android

Facebook: Instant Articles od sada dostupni za Android

Facebook: Instant Articles od sada dostupni za Android

Instant Articles, opcija koja korisnicima mobilnih uređaja omogućava da znatno brže pristupe sadržajima sa drugih sajtova direktno putem popularne društvene mreže, od sada je dostupna i na operativnom sistemu Android.

"Izuzetno nam je drago što možemo objaviti da korisnici Facebook aplikacije na operativnom sistemu Android od sada mogu svakodnevno pristupiti hiljadama 'instant članaka' u svojim korisničkim vijestima. U kombinaciji sa Instant Articles opcijom na iPhone uređajima, mediji su sada u mogućnosti da ponude bogatije iskustvo čitanja vijesti stotinama miliona ljudi svakoga dana, na dvije najpopularnije mobilne platforme na svijetu“, istakao je Michael Reckhow, produkt menadžer projekta Instant Articles.

Opcija Instant Articles pojavila se sredinom 2015. godine i u početku je nudila sadržaje medijskih kuća The New York Times, The Guardian, National Geographic, BuzzFeed, i BBC News. Iz kompanije Facebook ističu kako se projektu do sada priključilo preko 350 medija iz cijeloga svijeta, i da većina njih objavljuje „instant članke“ svakodnevno. 

Medijske organizacije koje žele da se priključe projektu Instant Articles, svoju aplikaciju mogu ispuniti ovdje

Izvor: The Verge, Facebook Media