Facebook predstavio Instant Articles

Facebook predstavio Instant Articles

Facebook predstavio Instant Articles

Facebook je zvanično predstavio opciju Instant Articles koja omogućava integriranje sadržaja medijskih kuća direktno na platformi ove popularne društvene mreže.
 
Iz Facebooka ističu da će uz Instant Articles korisnici moći pristupiti željenim sadržajima i do 10 puta brže nego u slučaju kada istima pristupaju putem zasebnih aplikacija ili web browsera. "Veliki broj članaka se podijeli putem Facebooka, posebice sa naše mobilne aplikacije. Međutim, sadržajima je u prosjeku trebalo preko 8 sekundi da se učitaju, što ih je činilo najsporijim tipom sadržaja na Facebook-u. Instant Articles će iskustvo čitanja učiniti i do deset puta bržim u odnosu na čitanje standardnih članaka na mobilnim uređajima", istakao je produkt menadžer kompanije Facebook, Michael Reckhow.
 
Pored navedenih pogodnosti, Instant Articles donosi i nove interaktivne elemente, poput mogućnosti  uvećavanja fotografija visoke rezolucije, slušanje i gledanje audio i video sadržaja koji će biti integrirani u članke, te istraživanje interaktivnih mapa.
 
 

Introducing Instant Articles, a new tool for publishers to create fast, interactive articles on Facebook.

Posted by Facebook Media on Tuesday, 12 May 2015
 

 

Nova opcija je trenutno dostupna samo na iPhone uređijima i nudit će sadržaje medijskih kuća The New York Times, The Guardian, National Geographic, BuzzFeed, i BBC News.