Apple News uvodi uredničke sadržaje

Apple News uvodi uredničke sadržaje

Apple News uvodi uredničke sadržaje

Apple-ova aplikacija za praćenje vijesti od sada će prikazivati i urednički odabrane sadržaje, što bi je trebalo učiniti sličnijom tradicionalnim novinama.

Prema promjenama uvedenim novom verzijom aplikacije, Apple News će sada, pored sadržaja koji odgovaraju tematski odabranim interesima korisnika, dva puta dnevno prikazivati i listu tekstova koji bi, po mišljenju urednika, mogli zanimati sve korisnike. Apple News se na ovaj način iznenađujuće približava tradicionalnom modelu novinskih web sajtova.

Apple News aplikacija, pokrenuta u septembru 2015. i dostupna za sve Apple mobilne uređaje, do sada je funkcionirala po prinicipu koji je popularizirala aplikacija Flipboard: korisnik izabere teme i područja koja ga zanimaju, a aplikacija svakodnevno od tih sadržaja slaže "novine". Apple će zadržati ovu funkcionalnost ali će joj ujutro i naveče dodavati i izabrane priče po uredničkom odabiru. Još jedna inovacija, nevidljiva korisnicima ali važna za novinske kuće, je da će izdavači putem nove verzije aplikacije biti u mogućnosti pratiti statistike o čitanosti njihovih sadržaja.

Izvor: The Next Web, Re/code