Društvo novinara BiH: Za novinarku godine izabrana Semira Degirmendžić

Društvo novinara BiH: Za novinarku godine izabrana Semira Degirmendžić

Društvo novinara BiH: Za novinarku godine izabrana Semira Degirmendžić

Društvo novinara BiH je povodom Svjetskog dana slobode medija dodijelilo više novinarskih nagrada.

foto: Društvo novinara BiH/Facebook

Društvo novinara je povodom 3. maja-Svjetskog dana slobode medija dodijelilo više novinarskih nagrada od kojih je nagrada za novinarku godine pripala novinarki portala Fokus Semiri Degirmendžić za pisanje o aferi “Respiratori”, saopšteno je iz Društva novinara BiH.

Osim toga, Društvo novinara BiH je nagradu za životno djelo dodijelilo dugogodišnjem novinaru Halidu Rifatbegoviću, dok je nagrada za TV novinarstvo pripala novinaru Žurnala Amarildu Gutiću.

Nagrada za radio novinarstvo dodijeljena je Hrvatskom radiju Bobovac iz Vareša, dok je nagrada za najbolji pisani medij pripala portalu BUKA.

Kako piše Društvo novinara BiH, žiri je dodijelio i posebna priznanja koja su pripala nedavno  preminulom novinaru Mladenu Bošnjaku i uredniku sportskog programa Radio-televizije Tuzlanskog kantona Ibrahimu Kozliću za sportsko izvještavanje, kao i ITC Bihać Radio-televizije Federacije BiH za izvještavanje o marginaliziranim grupama.

Predsjednik Skupštine Društva novinara BiH Dušan Musa podsjetio je da se manifestacija za izbor novinara godine tradicionalno održava već 25 godina i naglasio da novinarska profesija danas, dijeli sudbinu drugih djelatnosti, te da novinari, osim što su loše plaćeni za posao koji obavljaju, izlažu svoje zdravlje opasnosti zbog koronavirusa, piše Društvo novinara BiH.

Iz Društva novinara BiH pišu da su za podršku manifestaciji jučerašnjoj dodjeli nagrada dodijeljene zahvalnice gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić i Misiji OSCE-a u BiH.

Izvor: Društvo novinara BiH

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.