Deutsche Welle: Nova aplikacija za slanje korisničkog sadržaja

Deutsche Welle: Nova aplikacija za slanje korisničkog sadržaja

Deutsche Welle: Nova aplikacija za slanje korisničkog sadržaja

Aplikacija će biti lansirana u junu a pored geografski određenih vijesti, sadržavat će i alate za kvalitetnu proizvodnju materijala.

U nastojanju da angažuju lokalnu publiku, kako bi izvještaji iz njihovih sredina bili što kompletniji i tačniji, iz Deutsche Welle-a lansiraju aplikaciju koja će koristiti za prikupljanje korisničkog sadržaja. Björn Rosenthal, strateški produkt menadžer Deutsche Welle-a, ističe za Journalism.co.uk, kako na ovaj način žele da poboljšaju interakciju sa publikom, koja će putem aplikacije imati priliku slati sadržaje a ne samo kometarisati ih, te kako će im aplikacija pomoći da prikupljaju informacije sa međunarodnih događaja. 

Aplikacija će omogućiti korisnicima da šalju fotografije ili video snimke, a sadržaj, odnosno vijesti na aplikaciji će se filtrirati prema geografskim odrednicama. Ovakav format aplikacije omogućit će veću pokrivenost lokalnih priča, naročito kad se ima u vidu da Deutsche Welle objavljuje sadržaj na 29 jezika. 

Zbog sigurnosti, aplikacija će prvo biti dostupna korisnicima u sigurnim zonama. Nakon što korisnik pošalje sadržaj na aplikaciju, urednički tim će verificirati materijal. 

Zvanično pokretanje i kompletne informacije o ovoj aplikaciji očekuju se u junu.

Izvor: Journalism.co.uk