Pie: Besplatan i jednostavan 360° video za korisnike iPhone-a

Pie: Besplatan i jednostavan 360° video za korisnike iPhone-a /rdn)

Pie: Besplatan i jednostavan 360° video za korisnike iPhone-a

Aplikacija Pie omogućava kreiranje video klipova od 360 stepeni čak i bez posebnog hardverskog dodatka.

Korištenjem besplatne aplikacije Pie, korisnici iPhonea mogu snimiti 360° video, urediti ga, dodati prelaze i filtere i podijeliti ga sa drugima.

Porast popularnosti virtualnih priča, koje koriste 360° video, lako dostupne aplikacije poput Pie-a čini privlačnim za novinare koji žele eksperimentirati sa novim formama pripovijedanja. Oni koji već posjeduju 360° kameru, Pie mogu koristiti kao softver za uređivanje videa.

Aplikacija je jednostavna za korištenje i tokom snimanja prati korisnika i obavještava ga koliko je stepeni već pokrio svojim snimkom. Nakon 60°, aplikacija dopušta da se video spasi i podijeli kao "slice", kako se naziva svaki od ovih "interaktivnih 360° GIF-ova". Za pristup aplikaciju potrebno je imati Facebook nalog.

Pokretači Pie-a svojom su kreacijom već privukli pohvale i investicije, koje namjeravaju iskoristiti za pokretanje platforme za pretragu i dijeljenje snimljenih video klipova.

Aplikacija je trenutno dostupna samo za korisnike iOS operativnog sistema i može se besplatno preuzeti na Apple Store-u.