E-novinar: Odgovor građana na klijentelizam u medijima

E-novinar: Odgovor građana na klijentelizam u medijima

E-novinar: Odgovor građana na klijentelizam u medijima

Novembarski broj biltena BH Novinara posvećen je četverogodišnjem projektu "Odgovor građana na klijentelizam u medijima" (MEDIA CIRCLE). Ovim projektom se želi uspostaviti neovisan i održiv međudržavni mehanizam za aktivno praćenje medijskih politika, zagovaranje i brzu reakciju na probleme medija u Jugoistočnoj Evropi. 

Rasvjetljavanje problema sa kojima se suočava medijska zajednica regije sastavni je dio aktivnosti planiranih u Media Circle projektu u sklopu čega se nalazi i portal Fairpress koji se bavi isključivo pitanjima i problemima vezanim za medije i javni interes. 

Za ovaj broj biltena E-novinar a o problemima medijske zajednice u zemljama regije, medijskom klijentelizmu kao i značaju MEDIA CIRCLE projekta pišu Munir Podumljak, izvršni direktor Partnerstva za društveni razvoj iz Zagreba, Nedim Sejdinović, predsjednik IO Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Nebojša Ilijevski iz Centra za medijske aktivnosti iz Skoplja i Selena Tasić iz Instituta za javnu politiku iz Podgorice. 

Nositelj projekta je Partnerstvo za društveni razvoj iz Zagreba, a partneri iz pet zemalja jugoistočne Europe su: Expert Forum (Rumunjska), Vesta (BiH), BH novinari (BiH), Institut za javnu politiku (Crna Gora), Centar za medijske aktivnosti (Makedonija), YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava (Srbija) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (Srbija). 

Novembarsko izdanje E-novinara je dostupno na zvaničnoj stranici BH Novinara