Digital Women Leaders: Mentorstvo za žene u novinarstvu

Digital Women Leaders: Mentorstvo za žene u novinarstvu

Digital Women Leaders: Mentorstvo za žene u novinarstvu

Alumnistkinje Poynterove akademije liderstva za žene u digitalnim medijima i programa Asocijacije online medija nude besplatne jedan-na-jedan treninge za žene u novinarstvu bilo da im je potreban savjet u poslu, mišljenje o njihovom radu ili savjet kako biti bolja šefica. Mentorice iz ove platforme nude savjete, veze i „pogled izvana“ što može da bude od pomoći u poslovnom i privatnom napretku onim ženama koje budu koristile mentorstvo.

Cilj ovog programa je da pomogne ženama u novinarstvu u kojem su većinom muškarci na višim pozicijama. Mentorice će volonterski pružiti 30-minutne sesije onim ženama kojima je potreban savjet ili pomoć o bilo kojem pitanju.

Tema može da bude bilo šta oko čega je potreban savjet, ali tu su i preporuke kako iskoristiti sesiju na najbolji način poput planiranja vremena za ono o čemu biste htjele da pričate i ograničite se na najviše tri teme. Također, važno je i poštovati vrijeme svojih mentorica, ali i pokušati razmisliti o planu koraka nakon završetka mentorske sesije.

Programu je moguće pristupiti putem ovog linka a mentorstvu se pristupa klikom na fotografiju određene mentorice gdje se otvara mogućnost zakazivanja trening sesije. 

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.