Pripadnik FUCZ odgurnuo fotoreportera Klix.ba u Jablanici

Incident u Jablanici: Pripadnik FUCZ odgurnuo fotoreportera Klix.ba

Pripadnik FUCZ odgurnuo fotoreportera Klix.ba u Jablanici

Pripadniku FUCZ-a se nije dopalo pitanje fotoreportera Klix.ba o psima tragačima

foto: Screenshot / Klix.ba

Pripadnik Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Sabahudin Spahović jučer je na području Jablanice odgurnuo fotoreportera portala Klix.ba Davorina Sekulića koji je izvještavao o posljedicama poplava koje su zadesile i ovo područje Bosne i Hercegovine (BiH) u subotu. Napad je uslijedio nakon pitanja fotoreportera u vezi sa psima tragačima koji nisu pozvani u pomoć na ruševinama.

Na pitanje Sekulića zašto na razorena područja nisu pozvani potražni psi iz, konkretno GSS Sarajevo, koji su bili angažovani i na ruševinama u Turskoj nakon zemljotresa, Spahović je odgovorio “da nemaju licencu za potragu za mrtvim osobama”.

Na kontrapitanje Sekulića o tome kako znaju da su ljudi mrtvi, Spahović je kazao: ”Niko živ nije bio u kućama ... Nemojte sad da se svađamo. Nemoje mi pričati o Šmekiju, molim vas... Nemaju licencu”.

Na opasku fotoreportera Klix.ba da su išli u Tursku i spašavali živote, pripadnik FUCZ-a je kazao: “Neka pokažu licencu da rade na mrtvima”.

Zatim je poručio fotoreporteru da “razguli”, a zatim ga je i odgurnuo i, kako piše Klix, uzeo mu mobitel iz ruke.

Klix piše i da je zbog ovog incidenta reagovala i policija. Klix je zabilježio incident kamerom i dostupan je na ovom linku.

Izvor: Klix

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.