Sto faca i Aca: Nova knjiga Aleksandra Stankovića

Sto faca i Aca: Nova knjiga Aleksandra Stankovića

Sto faca i Aca: Nova knjiga Aleksandra Stankovića

"Sto faca i Aca", knjiga hrvatskog novinara, urednika i voditelja emisije Nedjeljom u 2, Aleksandra Stankovića, promovirana je 16.4.2014. u Sarajevu.

Na promociji su, pored autora, učestvovali i bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, Vildana Selimbegović, urednica dnevnog lista Oslobođenje kao i Zoran Simić ispred izdavačke kuće V.B.Z. Aleksandar Stanković, "nesumnjivo jedan od najznačajnijih novinara u regiji", kako ga je nazvala urednica Oslobođenja, do sada je uradio 600 emisija koje se već 13 i po godina emituju nedjeljom u 2. Posljednja, četvrta Stankovićeva knjiga govori upravo o odabranim gostima tih emisija. 

"Mislim da je Aleksandar Stanković napravio nešto što bih ja nazvala televizičnom knjigom. Njegovi intervjui su uvijek jako dobro pripremljeni i on svoje sagovornike natjera da pred njim pokažu sve ono što su ulaskom u studio željeli zaboraviti. I kada čitamo knjigu, sjetimo se tih intervjua", rekla je Vildana Selimbegović. Tokom promocije, Stanković je posjetiocima pročitao neke epizode iz knige, među kojima se nalazie one o Borisu Dvorniku, Miloradu Dodiku, Mili Đukanoviću i Milki Babović.

Pored razgovora o zbirci više od stotinu kratkih priča, Stanković je govorio i o načinu rada i pripremanja emisije uz objašnjenje da samo dvoje ljudi radi na Nedjeljom u dva: "Sasvim slobodno radim svoju emisiju. I grčevito se držim te slobode."