Preminuo sportski novinar Fuad Krvavac

Preminuo Fuad Krvavac

Preminuo sportski novinar Fuad Krvavac

Doajen bh. novinarstva preminuo je sinoć u Sarajevu.
 
Foto: N1
 
Fuad Krvavac, poznati sportski novinar, preminuo je u 67. godini, potvrđeno je iz Asocijacije sportskih novinara BiH, prenose bh. mediji.
 
Krvavac je u Sarajevu završio Mašinski fakultet, gdje je i magistrirao, ali je sportsko novinarstvo, ipak, bila i ostala njegova najveća ljubav. Novinarstvom se počeo baviti 1968. godine, a prve tekstove objavio je u zagrebačkim Sportskim novostima. Najveći dio karijere proveo je u sarajevskim dnevnim listovima, Oslobođenju i Večernjim novinama. Pisao je za AS, dnevni list Sport marker, te portale Klix i Sportdc.
 
Tokom radnog vijeka izvještavao je sa mnogih nogometnih utakmica širom svijeta. Bio je prvi glasnogovornik Nogometnog saveza BiH, a godinama je bio stalni dopisnik UEFA-e iz naše zemlje. Kao dugogodišnji hroničar nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, pratio je njeno formiranje, ali i mnoge historijske utakmice, počevši od prve zvanične sa Grčkom u u Kalamati, Hrvatskom u Bologni, preko Brazila, Malezije do Danske, Rumunije, Litvanije.
 
Bavio se fotografijom, a učestvovao je u izradi nekoliko knjiga iz mašinske i novinarske struke. Radio je u Željeznicama FBiH gdje je i dočekao penziju.