Ponovno vrijeđanje i prijetnje novinarki B92

Ponovno vrijeđanje i prijetnje novinarki B92

Ponovno vrijeđanje i prijetnje novinarki B92

Nakon seksističke uvrede srbijanskog ministra odbrane, novinarka televizije B92 našla se na meti članova vladajuće SNS, ali i uvredljivih komentara na internetu.

Foto: Screenshot B92

Uvredljivi komentari na internetu i optužbe protiv novinarke Zlatije Labović uslijedili su kao odgovori nezadovoljnika zbog najave smjene srbijanskog ministra odbrane, Branislava Gašića, a zbog seksističkih izjava upućenih Labovićevoj prošlog vikenda, saopštio je B92.

“Komentari koje trpi mogli bi se izliti iz virtuelnog prostora društvenih mreža i iz tog razloga reakcija kojom se nedvosmisleno osuđuje ovakvo postupanje je neophodna da ne bi postala žrtva i treći put," poručeno je iz B92.

Prije nego je dao izjavu za medije u nedjelju, Gašić je ugledao novinarku koja je čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimanja, a zatim joj je uputio komentar: 'Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu', koji su mnogi okarakterisali kao seksističku uvredu, a srbijanski premijer Aleksandar Vučić odlučio je smijeniti ministra.

Pored navoda B92 o uvredljivim komentarima upućenim novinarki nakon odluke o smjeni ministra, kruševački opštinski odbor vladaćuje Srpske napredne stranke, čiji je Gašić potpredsjednik, poručio je da je novinarka direktno isprovocirala ministra svojim stavom i da je bilo neprofesionalno što je njegov komentar uopšte zabilježen kamerom, budući da je to bilo tokom priprema za izjavu.

Opštinski odbor SNS-a rekao je i da je sve bilo planirano u cilju destabilizacije države i pozicije vladajuće stranke i njenog predsjednika Vučića, od čega se ogradio vrh stranke.

Izvor: Cenzolovka, B92