Makedonski novinari će biti vakcinisani u Srbiji

Makedonski novinari će biti vakcinisani u Srbiji

Makedonski novinari će biti vakcinisani u Srbiji

Vakcinacija za 100 medijskih radnika iz Sjeverne Makedonije počela u Srbiji.

foto: pixabay

Makedonska asocijacija novinara (MAN) je saopštila da je obezbijedila da 100 makedonskih medijskih radnika bude vakcinisano u Srbiji, prenosi Danas.

Za medijske radnike iz Sjeverne Makedonije vakcine AstraZeneca su, kako se navodi, obezbijeđene na zahtjev Makedonske asocijacije novinara, te u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije i preko kabineta predsjednika Srbije.

Danas piše da je navedeno makedonsko udruženje novinara pozvalo sve medijske radnike da se prijave, ističući da će vakcinacija i revakcinacija biti besplatni.

Kako se navodi, termin za vakcinaciju je bio 23. mart u Vranju, a za makedonske medijske radnike je Makedonska asocijacija novinara organizovala autobuski prevoz.

N1 Srbija prenosi da se u Severnoj Makedoniji trenutno vakcinišu samo zdravstveni radnici sa 11.000, do sada, obezbjeđenih doza, kao i da termin za početak masovne imunizacije u toj zemlji još uvijek nije poznat zbog problema sa nabavkom vakcina.

Izvor: Danas, N1 Srbija

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.