Kosovo: Nagrađivani novinar Parim Olluri napadnut u Prištini

Kosovo: Nagrađivani novinar Parim Olluri napadnut u Prištini

Kosovo: Nagrađivani novinar Parim Olluri napadnut u Prištini

Dobitnika Nagrade EU za istraživačko novinarstvo i direktora web sajta Insajderi.com napala su trojica nepoznatih napadača ispred njegovog stana u Prištini.

Foto: Insajderi.com 

Kosovski novinar Parim Olluri napadnut je na ulici u Prištini dok se sa suprugom vraćao kući naveče u srijedu, 16. avgusta. Tri nepoznata napadača počela su ga tući, uzrokujući lakše povrede. Njegova žena nije povrijeđena ali se tokom napada onesvijestila te su oboje odvedeni u bolnicu. 

Olluri, bivši urednik BIRN-ove Gazeta Jeta ne Kosove i sadašnji direktor portala Insajderi.net, istraživački je novinar koji se bavi pričama o korupciji, za šta je prošle godine osvojio i Nagradu EU za istraživačko novinarstvo. Smatra da je i ovaj napad napad povezan sa njegovim novinarskim radom. “Mislim da se napad može povezati sa tekstovima koje sam napisao budući da nemam nikakvih ličnih sukoba", rekao je Olluri komentarišući napad za prištinsku TV stanicu Dukagjini.

Napad su osudile Ollurijeve kolege sa Kosova i iz regije, kao i Evropska federacija novinara, koja je pozvala vlasti da brzo sprovedu istragu o počiniocima napada i njihovim motivima. 

Izvor: Prishtina Insight, Balkan InsightEFJ