Crna Gora: Šutnja za slobodno novinarstvo

Crna Gora: Šutnja za slobodno novinarstvo

Crna Gora: Šutnja za slobodno novinarstvo

Predstavnici novinarskih kuća, nevladinih organizacija i sindikalnih udruženja okupili su se 23.01. pored zgrade Vlade Crne Gore kako bi iskazali protest prema nasilju nad novinarima.

Foto: Ivana Božović/Analitika

Stavljajući flaster na usta, medijski radnici su željeli da poruče predstavnicima vlasti da novinari danas ne smiju slobodno da izvještavaju jer se osjećaju ugroženo.

"Ovo je protest za sve ono što će se desiti, jer ne vjerujemo da sve ono što se desilo ima neki pavni ishod, da će se počinioci naći, da će se bilo šta riješiti. Tako da ovaj flaster znači da smo ujedinjeni u ćutanju. Mi često kažemo to gromoglasno, jer je jedino to preostalo – da ćutimo, a onda građani da vide kako je to kad oni koji u ime svih njih prenose vijesti i prave savjest društva, ćute", kazao je Darko Ivanović, predsjednik Upravnog odbora Sindikata medija, koji je organizovao današnji protest.

On se obratio ministrima iz Vlade Crne Gore, kazavši da u zgradi pored koje protestuju "sjede oni koji juče nijesu htjeli ili smjeli da daju amin za Komisiju koja treba da se bavi pitanjem ugroženosti novinara i svega onog što se desilo".

Protestu su prisustvovali predstavnici političkih partija, Pozitivne, Demokratskog fronta, nevladine organizacije poput HRA, CGO, predstavnici sindikalnih udruženja i drugi.

Dijelove protesta novinara i medijskih radnika u Crnoj Gori prenosimo, uz dozvolu sa portala Analitika, a kompletan izvještaj možete pročitati na njihovom zvaničnom portalu.

Izvor: Analitika