BHRT: Prenos Svjetskog prvenstva u HD rezoluciji

BHRT: Prenos Svjetskog prvenstva u HD rezoluciji

BHRT: Prenos Svjetskog prvenstva u HD rezoluciji

Povodom otvaranja Svjetskog prvenstva, Radio-televizija BiH je najavila emitovanje prijenosa i specijalnih emisija u HD rezoluciji za sve gledaoce iz Bosne i Hercegovine od 12.6.2014.

"Realizacija projekta Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu najznačajniji je poduhvat BHRT-a i u programskom i tehnološkom smislu, ne samo u ovoj godini. Historijski i debitanski nastup selekcije BiH na ovoj najvećoj nogometnoj globalnoj smotri dodatni je faktor koji nosi posebnu težinu. BHRT je uložio maksimalne napore kako bi građanima Bosne I Hercegovine, cijenjenim pretplatnicima, gledateljima, slušateljima i posjetiteljima web portala priuštio ovaj vrhunski ugođaj, iako je u ekstremno teškim uslovima, koji su uzrokovani finansijskim teškoćama. BHT 1 će sve utakmice sa Svjetskog prvenstva emitirati u direktnim prijenosima, osim trećeg kola u grupnoj fazi natjecanja kada se one igraju u isto vrijeme," navodi se u saopštenju na zvaničnoj stranici BHRT-a. 

Specijalni program FIFA World Cup 2014 počinje večeras u 20:55, a HD signal će imati svi korisnici sljedećih operatera: BH Telecom-Moja TV, Logosoft, Telemach i HS. Građani koji nisu korisnici paketa navedenih kabl operatera, BHRT program će moći također pratiti u standardnoj rezoluciji.

Deset članova ekipe BHRT-a nalazi se u Brazilu, a TV komentatori bit će Igor Kristić, Zoran Šuko i Velid Spaho, dok će se u ulozi stručnog gost komentatora naći Muhamed Konjić, prenosi BHRT.

Izvor: BHRT