BBC da sarađuje sa Radijem Stari Grad Sarajevo

BBC da sarađuje sa Radijem Stari Grad Sarajevo

BBC da sarađuje sa Radijem Stari Grad Sarajevo

Britanski radijski javni servis planira saradnju i sa drugim medijima u BiH.

Na Međunarodni dan radija objavljeno je da su BBC Radio i sarajevski RSG započeli saradnju emitovanjem emisije „BBC minute“, informativnog programa koji će bh. radijska stanica preuzimati svakodnevno.

„Jedinstvenost ovog radijskog proizvoda jeste u tome da će on biti autentično emitovan i realizovan na engleskom jeziku. Riječ je o, nesumnjivo, vrhunskom proizvodu, koji je standard apsolutnog autoriteta na ovom polju“, rekao je za Oslobođenje Adnan Osmanagić, direktor RSG-a.

BBC ima u planu širiti svoje prisustvo u BiH saradnjom i s drugim medijima, među kojima je i Oslobođenje, objavila je ta novina.

Simon Peeks, urednik iz BBC-a, rekao je da će emisija koju će emitovati Radio Antena namijenjena mlađoj populaciji, takvu saradnu su ostvarili sa više od 30 radiostanica širom svijeta.

„Ono što stanica dobija je mogućnost da zaista može da sazna šta se u tom trenutku dešava širom svijeta, jer su te vijesti iste u cijelom svijetu. Vrijednost ovog programa je, s obzirom na to da je dizajniran mahom za muzičke radiostanice, kao i za partnerske stanice, da te vijesti 'zvuče' kao što su vijesti na samim tim stanicama, ali istovremeno da imaju i ono što BBC nosi sa sobom, a to su kredibilitet i pouzdanost. Zapravo, one jesu BBC-ove vijesti, iako ne zvuče kao BBC“, rekao je Peeks.

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.