Babić: Index.hr ostaje na strani svih ugroženih

Babić: Index.hr ostaje na strani svih ugroženih

Matija Babić, osnivač portala Index.hr priveden je na informativni razgovor u policijsku stanicu u Zagrebu zbog ilustracije kukastog krsta na hrvatskoj zastavi koja je objavljena u nedjelju zajedno s tekstom "Hrvatska odlučila kao nekad: 65 posto za diskriminaciju! u kojem su prezentovani rezultati referenduma. 
 
Foto: HRT
 
Kako službeno stoji u policijskoj obavijesti a prenosi Index.hr, Babić je pozvan na razgovor zbog "davanja obavijesti o javnom poticanju na nasilje i mržnju". Motiv postavljanja ilustracije na rezultate referenduma prema kojima je inicijativa "U ime obitelji" osvojila 65 posto glasova, kako ističe Babić, predstavlja upozorenje na jačanje fašizma u Hrvatskoj koja se manifestira kroz ograničavanja prava manjina.
 

 

"Index je već deset godina, oduvijek i bez iznimaka, na strani slabijih, ugroženih, na strani onih koji su u manjini. To ćemo i ostati bez obzira na cijenu - bio to zatvor, prijetnje smrću ili novčane kazne. Index će se boriti za manjine, koliko god to bilo nezahvalno i opasno u zemlji koja naginje fašizmu",  prenosi Index.hr. U međuvremenu, Babić je primio  brojne prijetnje smrću a na Facebooku je osnovana grupa podrške.

Izvor: Index.hr