Al Jazeera: Audio streaming za korisnike mobilne aplikacije

Al Jazeera: audio streaming za korisnike mobilne aplikacije

Al Jazeera: Audio streaming za korisnike mobilne aplikacije

Audio servis koji je pokrenula Al Jazeera prvobitno je namijenjen korisnicima sa Bliskog Istoka, iz Afrike i jugoistočne Azije, gdje je pristup video sadržajima ograničen slabim internetom.

Funkcija audio pristupa televizijskom programu Al Jazeere, novi servis koji je uvela ta medijska kuća samo za korisnike mobilne aplikacije, namijenjena je onima koji zbog brzine interneta ne mogu na svojim mobilnim uređajima pratiti video verziju programa ili im je takav pristup skup.

Aplikacija mogućava slušanje programu uživo ali i selekciju Al Jazeerinih dokumentaraca i drugih programa koji su već objavljeni ili će biti emitovani tokom narednih sedmica.

“Pokretanje našeg audio streaming servisa novim slušaocima daje priliku za praćenje naših programa na engleskom i arapskom. Ovaj servis dio je naše posvećenosti razvoju interesantnih digitalnih iskustava za područja koja imaju niske brzine interneta, kao što su Afrika i jugoistočna Azija", kaže Ibrahim Hamid, Al Jazeerin direktor digitalnih platformi.

Izvor: Journalism.co.uk, PC Tech