Internet Protection Lab: siguran internet za sve

Web Sajt

Internet Protection Lab: siguran internet za sve

Internet Protection Lab je zajednički projekat nekoliko organizacija koji za cilj ima osiguravanje slobodnog i nerestriktiranog pristupa internetu za novinare i blogere širom svijeta.

Rastuća mreža organizacija pod nazivom Internet Protection Lab nudi treninge iz oblasti sigurnosti na internetu, kao i tehničku podršku s ciljem osiguravanja nefiltriranog i nerestriktiranog pristupa webu i slobode pretraživanja i dijeljenja internet sadržaja.

IPL je izdvojio tri nivoa kršenja prava na internetu i za svaki razvija poseban pristup: nivo korisnika, nivo pristupa i nivo interneta. Internet Protection Lab uči novinare i građane kako da zaštite svoje podatke prilikom korištenja mobilnih internet mreža, obezbjeđuje sigurne konekcije koje nisu pod nadzorom i, u slučaju kada one uopšte nisu dostupne, osigurava alternativne načine pristupa mreži. Za novinske web sajtove i blogove koji su često meta cyber napada, IPL pronalazi sigurne hosting opcije.

Internet Protection Lab finansiraju privatne donacije i fondovi, a njome upravlja organizacija Free Press Unlimited. Mreža je otvorena za nove članove koji će doprinijeti metodama očuvanja sigurnosti na netu.