Vlogit omogućava montažu i titlovanje videa na mobilnom uređaju

Vlogit omogućava montažu i titlovanje videa na mobilnom uređaju

Vlogit omogućava montažu i titlovanje videa na mobilnom uređaju

Aplikacija namijenjena „vloggerima“ i „youtuberima“ može biti korisna i novinarima.

Vlogit je namijenjen video-bloggerima koji žele doći do publike i biti upečatljivi koristeći se različitim filterima, prelazima, animacijom teksta i drugim opcijama.

Ovu aplikaciju mogu koristiti i novinari u promovisanju svojih priča ali i izvještavanju sa terena na brz, jednostavan i kreativan način. Opcije koje nudi aplikacija najbolje je samostalno isprobavati i kombinovati i tako doći do željenog izgleda. Za više opcija i bolju rezoluciju videa, potrebno je napraviti račun, ali je moguće koristiti i kao gost.

Moguće je kombinovati video klipove, ali i dodavati fotografije za što postoji nekoliko opcija pojavljivanja i prelaza. Dozvoljeno je i manipulisanje trajanjem klipova, dužinom prelaza, rezolucijom i pozadinom. Video klipove koji se montiraju, moguće je kratiti i podesiti za kombinovanje sa zvukom, fotografijama i tekstom.

Screenshots, Vlogit

Završene video radove moguće je snimiti na mobilni uređaj ili direktno učitati na Instagram, YouTube, Facebook, Dropbox, Twitter ili poslati preko WhatsAppa.

Primjer videa napravljenog uz pomoć aplikacije Vlogit podijelili smo na našim kanalima na društvenim mrežama:

___
Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.