Nagrađen direktor Mediacentra Sarajevo

Nagrađen direktor Mediacentra Sarajevo

Direktor sarajevskog Mediacentra Boro Kontić, autor dokumentarnog filma "Godine koje su pojeli lavovi" dobitnik je ovogodišnje nagrade "Jug Grizelj" za istraživačko novinarstvo.

Žiri Fonda "Jug Grizelj" je odlučio da Bori Kontiću za film "Godine koje su pojeli lavovi" dodijeli "nagradu za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu, u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među narodima".

Dosadašnji dobitnici nagrade „Jug Grizelj” bili su Lila Radonjić, Željko Vuković, Predrag Koraksić Corax, Gordana Logar i redakcija “Naše Borbe” , Bojana Lekić i Svetlana Lukić, Stojan Cerović, agencija “Beta”, Radio Bajina Bašta, Radio Pančevo i požarevački "Boom 93", Teofil Pančić, Omer Karabeg, Nenad Stefanović, Ivan Torov, Antonela Riha, Miloš Vasić, Brankica Stanković, Filip Švarm, Vukašin Obradović i Mita Boarov.

U žiriju koji je odlučivao o dobitniku nagrade koja čuva uspomenu na Juga Grizelja i podstiče istraživačko novinarstvo, bili su Živorad Kovačević, Velimir Ćurgus Kazimir (predsjednik), Antonela Riha, Filip Švarm i Milica Krstanović.

Nagrada „Jug Grizelj“ za 2010. godinu biće uručena Boru Kontiću u petak, 28. januara, u 13 časova, u Medija Centru (Terazije 3, I sprat, velika sala) u Beogradu.

Fond "Jug Grizelj" je osnovan u znak sjećanja novinara Juga Grizelja i, u okviru svoje misije podsticanja novinarskog stvaralaštva, od 1991. godine dodjeljuje nagradu za istraživačko novinarstvo.