WARM festival 2024

WARM festival 2024
13/07/2024

WARM festival 2024

Festival
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
WARM Festival ove godine u Sarajevu donosi niz značajnih izložbi, diskusija i filmova o savremenim konfliktima. Festival počinje u ponedjeljak 8. jula i trajat će do subote 13. jula 2024. godine.
 
WARM Festival je jedan od najznačajnijih međunarodnih festivala o konfliktima koji se svake godine održava u Sarajevu. Festival organizira WARM Fondacija posvećena ratnom izvještavanju, ratnoj umjetnosti, historiji i memoriji.
  
Festival će otvoriti poznati ratni reporter, novinar i pisac Ed Vulliamy 8. jula 2024. u 19:30 u Kinu Meeting Point, ul. Hamdije Kreševljakovića 13. Nakon otvaranja bit će prikazana kolekcija kratkih filmova o Gazi „The Ground Zero”, te upriličen razgovor sa umjetničkom direktoricom projekta Layaly Badr. Projekat „The Ground Zero“ pokrenuo je Rashid Masharawi, palestinski režiser porijeklom iz Gaze, nakon 7. oktobra 2023.
 
Istog dana, bit će otvorena i izložba UnMute Gaza u galeriji Manifesto sa početkom u 17:00 sati. Riječ je o jednom od najznačajnijih globalnih projekata u protekloj godini, izložbi fotografija, plakata i street art scena. Osim u galeriji Manifesto (ul. Despićeva 3), izložba će biti postavljena i po raznim lokacijama u gradu.
 
Cijeli program bit će održan na engleskom jeziku i ulaz na sve događaje je slobodan.
 
Program festivala dostupan je na službenim stranicama organizatora.