Forum za upravljanje internetom u BiH

Forum za upravljanje internetom ponovo u BiH
02/10/2023

Forum za upravljanje internetom u BiH

Konferencija
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Prvi državni sastanak Foruma za upravljanje internetom (BH IGF – Internet Governance Forum) koji će biti održan u našoj zemlji u posljednjih pet godina zakazan je za 2. oktobar u hotelu “Novotel” u Sarajevu.
 
 
S obzirom na kompleksnost uređenja, nepostojanja strateškog pristupa i sve većih izazova s kojima se država suočava u pogledu digitalnih prava, cyber sigurnosti, rada društvenih mreža i drugih pitanja iz online sfere, BIRN BiH je skupa s partnerima odlučio ponovo pokrenuti IGF platformu u BiH.
 
Organizacioni komitet čine Centar izvrsnosti za kibernetičku sigurnost u Bosni i Hercegovini (CSEC), BHNIX.ba, Centar za edukaciju sudija i tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Logosoft i BIRN BiH.
 
Glavni fokus Foruma bit će cyber sigurnost – prvi put će biti predstavljen novi izvještaj o takvim prijetnjama u BiH – kao i na slobodi izražavanja i medija na internetu i historijskom revizionizmu, te nasilju nad ženama i marginalizovanim grupama putem informacionih i komunikacionih tehnologija.
 
Za više informacija o programu i registraciji, posjetite službene stranice organizatora.