Počelo suđenje osumnjičenima za ubistvo Ive Pukanića

Počelo suđenje osumnjičenima za ubistvo Ive Pukanića

Suđenje osumnjičenima za ubistvo suvlasnika i novinara hrvatskog tjednika Nacional i njegovog suradnika Nike Franjića počelo je 3.2.2010. na Županijskom sudu u Zagrebu.

Suđenje Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju, Željku Milovanoviću, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću za učešće u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića počelo je ove sedmice u Zagrebu. Kako prenosi hrvatski portal Monitor, šestoricu optuženih USKOK tereti za ubojstva iz koristoljublja, teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i udruživanja za počinjenje kaznenih djela. Svi osumnjičeni, od kojih se dvojici sudi u odsustvu, su se izjasnili kao nedužni.

Ivo Pukanić, suvlasnik i novinar "Nacionala", i njegov suradnik Niko Franjić ubijeni su u eksploziji automobila 23.10.2008. u Zagrebu. Iako je istraga vođena u tajnosti, smatra se da je tužiteljstvo nagodbom uspjelo osigurati svjedočenje krunskog svjedoka protiv optuženih, a u pritvoru u Beogradu se nalazi i navodni financijer i naručitelj ubistva Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam.

Izvor: BBC News, Monitor