Završena PR ARENA International

Završena PR ARENA International

PR ARENA International, regionalna konferencija za studente odnosa s javnošću, zatvorena je u nedjelju sa posljednjim predavanjima Odjela za javne poslove Američke ambasade u BiH i Gorana Milića, direktora vijesti i programa Al Jazeera Balkans.

Više od 400 studenata iz regije imalo je priliku slušati osam predavanja eminentinih stručnjaka iz sfere PR-a, marketinga i medija, a pored toga odražana je i panel diskusija na kojoj se govorilo o izazovima u komunikaciji zemalja u tranziciji. Učesnici panel diskusije bile su: Cathie Burton, glasnogovornica Vijeća Evrope, Amela Odobašić, Regulatorna agencija za komunikacije, Isabella Kurkowski, Vijeće za štampu u BiH i Sue Folger, direktorica Internews-a.

Direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans, Goran Milić je poručio studentima: “Ako budete redovni novinari, bit ćete uvijek švorc. Lijepo je znati sta želite, ali uvijek trebate imati i neku alternativu u životu...Danas više ništa ne znači što imate fakultet, znate jezike i rad na računaru. Trebate se po nečemu razlikovati od drugih da biste uspjeli.”

 PR ARENA International podržana je od Vijeća Evrope, Američke ambasade u BiH, Regulatorne agencije za komunikacije, Vijeća za štampu u BiH, Internewsa, Asocijacije XY, Eroneta, Violete, Red Bull-a, Azel France-a, Termalne rivijere Ilidža, hotela Holiday Inn i Sonic studija.