Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Uhapšeni usumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Radomir Romić i Milan Radonjić, osumnjičeni za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su danas (14.01.2014) oko podneva u Beogradu, prenosi NUNS

Bivši pripadnici DB-a privedeni su u okviru istrage o ubistvu Ćuruvije i određen im je pritvor od 48 sati. Prema ranijim pisanjima medija u Srbiji, napisana je optužnica protiv četvorice okrivljenih za ubistvo Ćuruvije. Radomir Marković, tadašnji šef Resora državne bezbjednosti, tereti se da je naredio ubistvo, dok je Milan Radonjić, načelnik beogradaskog centra DB-a organizovao zločin. Miroslav Kurak označen je kao ubica Ćuruvije a kao njegov saučesnik spominje se Ratko Romić.

Prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić obratit će se novinarima u vandrednoj konferenciji za novinare, zakazanoj za danas u 17:00, na kojoj će pored njega govoriti i ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, kao i predsjednik Komisije za istragu ubistava novinara Veran Matić. Krajem prošle godine Vučić je izjavio kako država stoji iza ubistva Ćuruvije. 
 
"Nikad nismo sumnjali da su njegove ubice bili hladnokrvni profesionalci i da je posredi bio takozvani državni zločin. Slavko je ubijen, jer su njegove novine štampale nešto što se vlastima nije dopadalo...Potrošeno je gotovo 15 godina, da bi se na kraju ispostavilo da se gotovo sve otpočetka znalo. I da nije bilo tvrdoglavih novinara, i nešto političke volje, sumnjam da bi Slavkove ubice imale razloga za bilo kakvu zebnju," napisala je u uvodniku Politike Ljiljana Smajlović.
 
Slavko Ćuruvija, novinar, urednik i vlasnik "Dnevnog telegrafa" ubijen je 11. aprila 1999. godine.