Pet godina od ubistva Pukanića i Franića

Pet godina od ubistva Pukanića i Franića

Pet godina od ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika “Nacional” Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića još nisu poznati naručioci tog ubistva, piše zagrebački “Večernji list”.
 
List navodi da o tome postoje tek teorije zavere - jedna je o duvanskoj mafiji iza koje navodno stoji biznismen Stanko Subotić Cane, a druga je o sprezi političkih, policijski i obaveštajnih struktura Hrvatske, Srbije i Crne Gore.
 
Pukanić i Franić poginuli su od eksplozije paklene naprave na parkiralištu redakcije “Nacionala”, podseća list i dodaje da je eksplozija bila tako snažna da su pucala stakla na okolnim zgradama, a vest o tome je munjevitom brzinm protutnjala regionom.
 
Pukanić je upozoravao da mu prete, čak je organizovao konferenciju za novinare na kojoj je nacrtao bezupešan pokušaj atentata, koji je i doživeo u centru Zagreba. Malo ko mu je, međutim, tada verovao, navodi list.
 
Egzekutori Pukanića i Franjića pravosnažno su osuđeni u Zagrebu na dugogodišnje zatvorske kazne.
 
Slobodan Ðurović Kardinal dobio je 23 godine robije, organizator ekipe Robert Matanić iza rešetaka će provesti 35 godina zatvora, neposredni izvršitelji Željko Milovanović 40, Bojan Gudurić 33 godine, a Luka Matanić i Amir Mafalani 16 godina.
 
U Beogradu se sudi za ubistvo Pukanića i Franjića, a hoće li Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović biti osuđeni ostaje da se vidi, navodi list.
 
(Izvor: NUNS)
 
Vezano: