50 najboljih fotografija u Umjetničkoj galeriji BiH

50 najboljih fotografija u Umjetničkoj galeriji BiH

Izložba fotografija izabranih na konkursu portala Fotografija.ba bit će predstavljena u Umjetničkoj galeriji od 21. do 26.1.2013.

Žiri u sastavu Branislav Brkić (predsjednik žirija), Zijah Gafić, Mario Periša, Marc Prust i Bevis Fusha odabrao je 50 najboljih fotografija između 578 prijavljenih fotografa i ukupno 1750 fotografija. Ocjenjivanje je vršeno u tri kriterija: ideja/poruka, tehnička realizacija i kompozicija. Po odabiru 50 fotografija, predsjednik žirija Branislav Brkić odabrao je i pobjednike kategorija, a nagrade će biti uručene na otvaranju izložbe.

Muna Nazak, jedna od učesnica ovogodišnjeg konkursa ističe da joj ova izložba daje podsticaj da bude još bolja i da stvara fotografije bez obzira na to da li će pobijediti u nekoj od kategorija. "Samo učešće u ovoj izložbi je dovoljno i vrlo sam sretna što sam dio ove priče", navodi ova mlada fotografkinja. 

 
 
"Kad sam vidjela da sam ja prošla selekciju za fotografiju godine BiH 2012 mnogo sam bila iznenađena, jer je sama konkurencija velika i dosta je kvalitetnih fotografa. Zbog toga mi je velika čast što je žiri i izabrao moju fotografiju a ujedno i mene kao autora", navodi Muna. Fotografije sa kojima učestvuje nalaze se u dvije kategorije: ljudi i kreativna fotografija.
 
Raspored izložbi i radionica u okviru projekta „Fotografija godine BiH 2012“ možete pronaći na web stranici Fotografija.ba

Izvor: Fotografija.ba