Jim Marshall u četvrtak u Mediacentru kao DJ

Jim Marshall u četvrtak u Mediacentru kao DJ

U sklopu događaja "Fotograf, skoro pa profesija" u četvrtak 12.12., publiku će svojim muzičkim izborom zabavljati fotograf Jim Marshall.
 
Nakon razgovora sa Zijahom Gafićem i projekcije filma "Restrepo", događaj pod nazivom "Fotograf, skoro pa profesija" se nastavlja muzičkim programom čiji će domaćin biti Jim Marshall, fotograf iz Sarajeva. Marshall će predstaviti svoj izbor najbolje muzike iz 2013. i najveće hitove iz svoje muzičke kolekcije. Izbor uključuje izvođače poput Arcade Fire, CHVRCHES, Janelle Monae, John Hopkins, The Field, Twin Shadow, Washed Out itd. Jim je zaljubljen u fotografiju ali muzika je njegova prva ljubav.
 
Škotlanđanin koji u Sarajevu živi od 1995, Jim Marshall je u ovaj grad došao sa organizacijom Serious Road Trip i pomogao u uspostavljanju muzičkog projekta za War Child u Bosni i Hercegovini, čiji je rezultat kompilacijski album „Help“ (Oasis, The Boo Radleys, The Stone Roses, Radiohead, Portishead, Massive Attack itd.).
 
Jim je danas u Sarajevu poznat kao fotograf. Njegova fotografija pokušava objasniti često kontradiktorna osjećanja o Sarajevu i ostatku svijeta. (www.facebook.com/itisjimphotography)