IPI - NIP: Nova platforma za razmjenu ideja

IPI - NIP: Nova platforma za razmjenu ideja

International Press Institute (IPI) najavljuje pokretanje IPI News Innovation Platforme (IPI-NIP) koja će služiti kao alat za follow-up 17 projekata iz Afrike, Evrope i Bliskog Istoka koji su implementirani uz podršku Google-a

IPI-NIP će promovisati dijalog, povezivanje između medijskih organizacija uz podršku novim idejama vezanih za održivost i inovaciju na polju digitalnih medija. "Nadamo se da će IPI-NIP biti veoma koristan alata za sve koje zanimaju online mediji", ističe izvršna direktorica IPI-a Alison Bethel Mckenzie," U novinarstvu kao i u medijima, radi se o idejama - njihovom oblikovanju, istraživanju, kao i praćenju istih. Ova platforma će biti mjesto na kojem će ljudi moći podijeliti svoje ideje o novim medijskim tehnologijama i inovativnim treninzima."

U partnerstvu sa Guardian-om, portalom Journalism.co.uk i Google-om, 13.9.2013. će biti organizovan događaj na kojem će biti predstavljeni pobjednički projekti, njihova implementacija i održivost. Jedan od govornika događaja bit će Mark Little, Storyful CEO.

Jedan od prošlogodišnjih pobjednika News Innovation Contesta je i Mediacentar Sarajevo sa Data Journalism projektom.

Izvor: IPI